The Shawshank Redemption

Ehkä maailman kaikkeuden paras elokuva. Tämän elokuvan voi katsoa satoja kertoja kyllästymättä

The Shawshank Redemption traileri, youtube

"The Shawshank Redemption" on vuonna 1994 ensi-iltansa saanut elokuva, jonka on ohjannut Frank Darabont ja pääosissa näyttelevät Tim Robbins ja Morgan Freeman. Elokuva perustuu Stephen Kingin novelliin "Rita Hayworth and Shawshank Redemption".

Elokuva kertoo nuoresta pankkiirista nimeltä Andy Dufresne (Tim Robbins), joka tuomitaan vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Andy joutuu vankilaan nimeltä Shawshank, joka on tunnettu rankasta ja epäinhimillisestä kohtelusta vangeilleen.

Andy kohtaa aluksi vaikeuksia sopeutuessaan vankilan ankaruuteen, mutta hän ystävystyy vähitellen vankilan vanhan ja kokeneen vangin Redin (Morgan Freeman) kanssa. Andy osoittautuu taitavaksi kirjastonhoitajaksi ja auttaa monia vangeista löytämään uuden suunnan elämälleen.

Elokuvassa nähdään, miten Andy kamppailee vankilassa selviytyäkseen ja kuinka hän yrittää löytää keinon todistaa syyttömyytensä. Andy ja Red kehittävät yhteisen haaveen ja suunnitelman paeta vankilasta.

Elokuva käsittelee monia teemoja, kuten ystävyyttä, toivoa, selviytymistä ja ihmisen kykyä löytää uutta merkitystä elämälleen vaikeuksienkin keskellä. "The Shawshank Redemption" on saavuttanut suuren suosion ja usein pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista elokuvista.